Pratitelji

utorak, 15. svibnja 2012.

http://danas.net.hr/hrvatska/imam-29-mrsicu-mislis-li-na-mene

Država je prepletena kriminalom, korupcijom i nepotizmom. Javna je tajna da se mitom kupuju: radna mjesta, liječenje, sudske odluke, policijske istrage.
Saborski zastupnici i članovi vlade imaju neopravdane privilegije: visoka primanja, povlaštene mirovne, besplatne prijevoze, besplatna parkiranja, limuzine, šofere, avione, stanove, regale i namještaje. Nisu odgovorni građanima i biračima. Odgovorni su samo svom stranačkom vođi. Vođi koji ih je, ne mareći na Ustav i jednakost, instalirao na biračke liste.

U odredbama zakona o radu izričito se zabranjuje svaki vid diskriminacije. Unatoč zabranama diskriminacija se javno provodi, provode ih državne institucije, pojedinci iz Vlade i Sabora. Uručuju se neopravdani otkazi, ne primjenjuju se zakonske odredbe prema svima jednako, ne omogućuje se svima pristup radnim mjestima po jednakim uvjetima. Radnike se dijeli prema: partijskoj pripadnosti, pripadnosti sindikatu, spolu, spolnoj orijentaciji, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Na funkcije, radna mjesta u nadzorne odbore imenuju se podobni suprotno principima jednakosti. Državna poduzeća dijele se između koalicijskih partnera. Donose se zakoni koji nekima brane rad nedjeljom.

Dosadašnja iskustva i ponašanje odgovornih pojedinaca i institucija ne daju nade da će se za diskriminirane nešto promijeniti. Koliko je samo zakona, akcijskih planova, policijskih i pravosudnih akcija pokrenuto a da ništa nije postignuto? Nema pravomoćnih sudskih presuda, nema krivaca za korupcije, krađe, pretvorbe, ratne zločine. Nema niti promjena dok se u vlasti ne učine zamjene!!!!

2 komentara:

  1. Naravno da Mrsić ne misli na tebe, za tebe ga boli briga. Članovi Vlade misle samo na sebe, i tako zadnjih 22 godine. Jer su im građani to dozvolili, ne kažnjavaju ih a sva potržaivanja države uredno plate.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, najgore je što smo mi pasivni promatrači.

    OdgovoriIzbriši